Sunday, April 19, 2009

bad day..

hi reader..
baru melabuhkan punggung di atas kerusi. letih..
ya . aku baru menghabiskan test final aku. management accounting. hari ini hari pertama.. dan pertama kali aku test final untuk 1st day exam. hurm.
bad day~ tema untuk hari ini. baik aku akan ceritakan bahawa aku berada di pihak yang benar. dan bagaimana "bad day" itu berlaku.
seawal 7.30 am.. aku baru habis mandi. sedang aku sibuk mengemas diri. roomate aku terbangun, mengingatkan aku ' slip peperiksaan jangan lupa' ...lantas... bagai kan kilat menyambar otakku .. minda terus berpusing. alamak~ di mana aku letak slip peperiksaan aku!! habis barang di selongkar.. tak juga jumpa. aku risau.. berpeluh - peluh aku. cari.. cari..dan mencari..
tak jumpa. berpeluh.. risau .. gusar.. semua nya bercampur. ahh setan! aku cuba mencari soft copy.. ya .. masih ada. syukur. otak aku terus berpusing sekalipun agak lembab. mencari di mana nak print. ahhh... teringat kat MISS LEELA. mujur MISS LEELA ada kat bilik. boleh tolong printkan.. aku bergegas..(rambut, muka, perfume.. semua belum di set kan lagi.)dan aku masukkan semua nya dalam beg...
MISS LEELA! u are my angel!

DALAM PERJALANAN KE BILIK MISS LEELA

sambil berlari - lari anak.. aku bergegas menuju ke blok b. jauh juga. tingkat 4 lagi tuh~ di persimpangan.. tak ku duga.. berjumpa dengan pak guard. terus di tahan.
kesalahan;

1. x pakai name tag
( kalau dah rushing cm mne la nak lekatkan semua tue..)
2 tak guna tali leher.
( nie kan final.. budak kat belakang guna T - shirt turun final (perempuan) tidak kena tahan. logik tak? aku sekadar tak guna tali leher jer. kalau nak adil tahan la kedua- duanya sekali. PAK guard BO**H.!!!)
3. guna jeans pada hari isnin.
(salah ke? nie final la.. time kat dewan peperiksaan, budak bilik sebelah aku guna seluar sukan jer turun exam. kenapa tak di tangkap??)

salah kah aku......???? @ pak guard yang tidak beretika??


SELEPAS HABIS FINAL.

ERM... tepat jam 2 pm. sir DOMINIC suruh hantar assignment.(test sebenarnya). alamak. aku tertinggal kan nya kat bilik.
aku ; sir., sorry sy tertinggal kan kertas tue kat bilik. macam mne nie sir?
sir; i dont care.. kalau tak nanti markah kosong la.. (muka angkuh) nie dah berapa hari dah nie. takkan la tak siap lagi!
aku; kalau cenggitu tunggu saya 5 minit la.. saya ambik.
.. aku pergi ambik dalam keadaan panas terik..
.......................................
.......................
..........
aku sampai.
aku; nah sir.
sir; nie kenapa banyak tak buat nie.. saya bukan main baik lagi dengan kamu. jarang nampak lecture macam saya nie.. saya nak tolong kamu. kamu buat macam nie pulak. saya tidak nampak kamu berminat dengan subjek nie..kamu tak buat ..
aku; (selamba) aku tengok tadi banyak yang tak buat pun...
sir; saya tengok kamu nie memang tak d=ada minat terhadap ujian nie.. berapa hari dah saya bagi kamu masa untuk buat semua nie. kamu buat apa??
aku; (selamba) study untuk paper final sir.
sir; kamu kena buat nie.. saya terguris dengan sikap kamu nie..
aku;( selamba) sorry sir.. saya busy dengan paper final....
dia berlalu pergi~~~( muka marah)

konkluksi;
aku hairan. siapa yang sepatut nya marah. aku atau dia. kalau berdasarkan apa yang aku faham tatatertib universiti, memang tidak dibenarkan untuk;
1. buat ujian di luar bilik peperiksaan.( mungkin test ...)
2. buat ujian semasa study week.
- yang dia buat ujian semasa study week ape hal?? dah la selalu batalkan kelas selama nie..
lepas tue nak marah - marah kan orang pula.. berpada - pada la nak mengutuk .. sesiapa yang salah. jangan jadikan alasan nak balik cepat tue sebagai satu alasan kukuh untuk awak menafikan kelewatan saya menghantar ujian tue. bukan aku bersifat kurang ajarperaturan universiti pun tidak pernah menghalalkan ujian semasa study week. terhadap orang yang mengajar aku nie.. tapi aku ada hak. malah maka untuk percaturan ini, kalau aku dapat tahu bahawa percaturan ini boleh menganggu gugat carrymark aku.. pasti nyata aku kena adukan kepada ketua program.
aku ada hak di situ. kali pertama aku di maki sebegitu.. maaf. bukan aku nak tunjuk belang. namun, andai ianya boleh menganggu- gugat markah final paper aku, disebabkan bukan kesalahan aku.. aku tidak boleh terus kan.muktamad!