Friday, May 1, 2009

.....coretan di hari pekerja.....hi.. good evening everybody~
erm.. tanggal 1 may.
ya. hari buruh hari ini. erm.. kepada semua yang menyambut hari ini.. selamat hari buruh kepada semua. pada plan yang aku catitkan pagi tadi, aku cuma nak berehat sepuas2 hati. al maklum lah baru habis final exam. namun.. tatkala sudah bersemuka dengan internet, banyak lah kerja yang hendak di lakukan. (termasuk update blog.)(bertambah - tambah gittue~)
alamak~
teringat aku yang abg zarul and kak k pesan hari tuh.. "jangan malas baca facts!" hurm.. abg n kakak.. sekarang nie saya cuba sedaya upaya menyedut apa yang ada.. ntah betul @ tidak current isu yang aku bace nie.. nanti kalau ada salah n silap kakak tegur la k..
hehehe...
entah menggapa~
aku tidak paham.. semenjak 2 menjak nie.. perasaan berasa sangat gusar, terlalu memikirkan keluarga, kawan- kawan..dan sesiapa yang pernah bersama dengan ku..
soalan yang selalu menerjah benak ku ,"dapat kah aku bersama mereka lagi??"
oh Tuhan... dekat kan aku dengan mereka.. itu lah doa yang aku sandarkan untuk aku mengubat kegusaran. ya! mungkin aku terasa kekosongan sangat2. aku tak tahu menggapa aku berasa begitu.(merapu kah aku?@ sekadar perasaan aku sahaja?)
tambah- tambah lagi aku singgah sebentar kat blog 'redapplez' erm.. salah seorang pendebat UPM.. aku baca tentang kejayaan beliau dalam dunia debat dan pidato.. memang beliau sangat cermelang. hati aku bertambah sayu... dia dapat harum kan nama keluarga.. pasti nya ibu dan ayah nya sangat gembira dengan dia.. aku pula apa yang ada??
adakah aku ini sekadar liabiliti kepada mereka? mahupun kawan - kawan ku??
terasa aku amat hina di bumi ciptaan Tuhan yang esa.
hurm...
sekadar menyedap kan hati.... aku berkata kepada diri sendiri, 'tidak menggapalah remmy, nanti akan tiba masanya kau berjaya begitu.' sekalipun harapan itu terlalu kecil buat ku..
aku mesti fokus~ fokus?
apa pengisian yang ada pada fokus itu?? sekali lagi ianya memerlukan aku untuk mencari jawapan yang cukup optimis.
......... ahhh... tidak menggapa.. lemas untuk aku memikirkan nya.. apa yang mampu sekarang, aku menghargai apa yang ada di depan mata aku.
Thanks God.. blessed me~