Tuesday, May 25, 2010

kenapa aku suka pada nya.1.

hi. lokasi sekarang berada di lapangan terbang bayan lepas. menunggu flight.flight esok. sah - sah la letih.

2.

setelah tamatnya pertandingan debat terbuka arau, (mungkin juga pertandingan kali terakhir remy menyebabkan remy amat gigih untuk berfikir, bila lagi remy jumpa kawan2 debat remy lagi.) bukan sekadar kawan. tapi DIA .yang remy suka. remy jatuh cinta. kali PERTAMA.(serius)


3.

kenapa remy suka pada nya? erm.. perlu tak jawab soalan sebegitu? bukan ape, kalau kita menilai bentuk soalan 'kenapa kita suka pada nya?', sebenarnya kita telah mendiskriminasi manusia sebenar nya. kan? sebagai contoh, jawapan nya, saya suka dia sebab mata nya sepet, dia baik, ada karisma, dan sweet.(contoh ye . rda, kalau baca entri nieh, diam2 jew ok! hehe) makna nya manusia yang tidak memiliki ciri2 tersebut menyebabkan mereka tidak ada peluang untuk memiliki anda. kan?


4.
tapi, kalau remy jawab soalan cam tuh , jawapan remy pun pasti akan berbentuk mendiskriminasi seseorang. hue~ tapi, adakah ianya menafikan hak untuk kita memilih siapa yang kita suka? (berfikir sekejap)entah la.

5.

hari ini, (sejak mengenali dia sebenar nya) remy suka pada nya. selalu untuk remy menafikan keadaan itu, pelbagai usaha, dilaku kan.. tapi semakin kuat untuk remy melupakan dia, semakin kuat perasaan suka pada nya hadir. entah kenapa. dia masih tak mengerti. hati amat sengsara ( mati la madah bagai)lantak lah. remy berhak.

6.

erm... entah la.kekadang remy masih tertanya2, kenapa suka pada nya. apa ciri - ciri ekslusif yang ada pada nya sehingga jatuh hukum remy suka pada nya? tak ada. tapi remy kekal suka pada nya.kekadang timbul persoalan, pernahkah dia menyukai remy?


7.
kali ini, remy jumpa dia juga. remy masih suka pada nya. remy kekal suka pada nya. remy sayang dia. remy cintai dia. dia yang pertama. dan selama nya. remy suka pada nya.suka.

8.

siapa kah dia? dia tahu siapa dia. :)


p/s -tahniah rda, anas, mizi and leya!!! gud job~