Thursday, July 29, 2010

perlukan kekuatan.

kepada pembaca.

1.
agak lama tidak bercanda mesra dengan blog ini. makna kata, aku tidak menjalankan tanggungjawab sebagai seorang blogger yang baik. dalam situasi sebegini, jangan jadikan aku sebagai mangsa untuk dipersalahkan. banyak perkara yang perlu aku lalui. (mula back up sendiri) hampeh kan?

2.
namun tidak dapat di nafikan juga kemalasan yang menjadi penyakit yang paling barah dalam kehidupan aku. mampukah aku mengatasi nya? jangan tanya orang lain. tanya diri sendiri.3.
haha. intro yang terlalu mengikut perasaan dan jemari di arah oleh otak untuk menaip sesuatu yang agak memeningkan kepala orang. terima kasih.

4.
sekarang, aku percaya. aku percaya aku lemah. ya. semua orang lemah. namun aku lagi lemah. (mungkin perasaan kowt.) banyak perkara yang menuntut agar aku perlu lebih berdikari. tanpa bimbingan dari orang lain. aku agak kecewa. kenapa? sebab aku terlalu mudah merungut apabila ada sesuatu yang berbentuk cabaran hadir. kenapa? ahhh.. banyak juga pesoalan yang aku sendiri perlu jawab.

entah.

5.
semua perkara menjadi sangat bertukar. aku rasa sahaja. kenapa ya? hurm, semenjak aku tak lagi bergelar seorang pelajar, kehidupan aku berubah 360 darjah. sumpah. banyak sangat berubah. minat aku untuk tidak serius dalam kehidupan pun berkurang. aku lebih suka melakukan sesuatu tugasan dengan serius, sekalipun aku lemah.

6.
terlalu tipis masa untuk aku bergurau yang ntah apa - apa. huh. berpotensikah aku menjadi seorang yang serius?? ahh.. aku tak nak. aku cuma perlukan kekuatan sahaja. betul. tuhan memang maha membantu.


harap mereka faham.
p/s- ntah apa - apa yang aku carutkan ini. huh!