Saturday, March 20, 2010

minyak wangi? eww~

1.

Apabila bercerita dengan kawan – kawan debat, antara yang akan menjadi perbualan adalah minyak wangi. A.k.a perfume. Lepak juga dengan sahabat – sahabat sekampus. Pelajar pengurusan ladang am nya. Juga bercerita pasal munyak wangi.tidak pernah ketinggalan.(kalau tak silap la.)


2

Ada yang gemarkan pewangi yang bersifat kasar bau nya. Ada juga yang bersift natural. Terpulang kepada citarasa sendiri. Mereka berhak memilih jenama sendiri. Maka berbagai lah jenama yang keluar dari mulut mereka. Jlo, D&C, DKNY dan sebagai nya. Dari harga beringgit sehingga beratus – ratus ringgit. Kalau di sebut harganya agak takut juga mendengar nya. Almaklumlah remy bercerita atas kapasiti pelajar. Nak makan pun sekian. Kan? (remy buta minyak wangi)


3.

Sebagai overview nya minyak wangi. Remy? kecenderungan untuk meminati minyak wangi? Erm.. remy bukan peminat minyak wangi. Pernah remy beli sebotol ketika part 2 dahulu. 3 sem guna. Pun tak habis – habis. Remy agak rimas dengan minyak wangi. Seriously. Rimas. Remy tak kisah


4.

Sejak akhir – akhir ini, remy terasa nak mencuba menggunakan minyak wangi. Choi gak kan? Haha. Nak di jadikan cerita. 2 hari berturut remy menggunakan minyak wangi. (rabu dan khamis) . kiranya remy nak tukar mood sikit. Almaklum la nanti kalau dah nak pergi kealam pekerjaan, benda – benda sebegini perlu hadir sebagai keperluan. Takkan la nak jumpa pengurus besar bau badan segala bagai kan?. Jadi remy pakai la.


5.

Bukan niat hendak menceritakan bagaimana jakunnya remy mengunakan minyak wangi. Jauh sekali niat di hati hendak menceritakan kebodohan kejelekan bau minyak wangi yang remy cuba. Remy nak ceritakan apa yang berlaku selepas remy menggunakan minyak wangi. Yang menjadikan remy tersenyum mengingatkan nya. Sedikit cerita kita kongsikan bersama.


6.

Rabu.

Kali pertama percubaan nak menggunakan minyak wangi. Dari mana dapat? Remy tak akan habiskan berpuluh – puluh ringgit untuk minyak wangi. No way! Remy pakai curi – curi.minyak wangi rumate. Wee. (bukan niat mencuri.) konfiden nieh. sembur leher, baju, tenyeh kat pergelangan tangan sikit. Kemudian turun.(rumate masih tidur) telinga semacam mendengar lori melimpas kolej seri mulu. Sampai sahaja di luar kolej 3 seri mulu. Lori sampah yang membawa muatan nya yakni sampah melimpas. Kelihatan titisan air sampah. Patut lah budak - budak turun sebelum lori tu melimpas. Kemudian, remy yang berminyak wangi di limpas oleh lori sampah yang berbau. Literally. Sangat bau. Mulut mencarut.bau wangi hilang. Baju menyerap bau sampah pula. Segala ilmu yang di tuntut keluar di hamburkan. Geram. Perjalanan ke kelas diteruskan. Bukan nya hendak membawa bau minyak wangi yang hendak di pakai. Tetapi bau sampah yang melimpas tadi. Bukti nya? Sampai sahaja di kelas, seorang budak bertanya kenapa remy bau sampah. Remy diam. This is shit. Shit!


7.

Khamis

Sekali lagi remy pakai minyak wangi rumate. (bukan nak mengepau rumate atas dasar senioriti) sekadar hendak membiasakan diri dengan minyak wangi. Kali ini remy turun awal. Sangat awal. 7. 10 am dah abis berkemas.kebetulan ada test. Turun dengan harapan agar orang yang melimpas cium bau wangi remy. dengan senyum manis penyeri pagi yang indah diberikan kepada sekalian alam. Harapan menggunung. Dalam perjalanan, remy agak hairan. Kenapa tak ada seoang yang melimpas? Yang ada sekadar mak cik cleaner yang ingin menjalankan kerja memasing. Hairan. Remy duduk dalam kelas. Harapan punah tatkala tak ada orang yang akan mencium wangian remy. sedih. Marah juga ada. Wee. Petang tu remy fikir2 balik. Baru remy sedar . remy turun awal sangat. Masa tuh mana ada pelajar @ budak – budak yang comel melimpas. Aduh! Bodoh nya huh!


8.

jumaat.

Remy kembali seperti biasa. Tak guna minyak wangi. Biarlah remy macam ini. Malas nak berwangi seperti orang ln. cukup sekadar berlosyen, wax, touch up muka sikit2. Dan pakai pakaian seadanya. Mudah. Kan?

Haha.
p/s - btw, rda.. if u read dis entri.. i just want u to know dat i miss u so much! !! xoxo