Thursday, February 16, 2012

Permulaan 2012

1. Kiranya nota julung kali untuk tahun 2012. Bulan ke dua ye.-------> perasan tak dengan sindiran ni? Haha aku tak malas. *cover line* . Beberapa perkara yang perlu untuk saya kongsi berkenaan dengan permulaan tahun baru ini. 

2. Kalau boleh, saya nak jadikan permulaan ini sebagai gambaran awal kepada apa yang akan berlaku pada tahun ini . Rumusan yang dapat di buat setakat ini : tidak mengembirakan aku. So far.

i. Kerja 
- pembukaan tahun 2012 ini Ladang aku mula mengeluarkan hasil. Peringkat pertama ini masih dipanggil scout harvesting. Maknanya, segala keuntungan masih tidak dimasukkan ke dalam keuntungan syarikat secara keseluruhannya. Jadi, penggunaan wang dari keuntungan hasil  kelapa sawit boleh digunakan untuk menyengelarakan kerja2 maintenance. Jimat la budget untuk tahun ini. 

- tahun 2012 ini juga menyaksikan 2 daripada 4 orang staff saya ditendang keluar dari syarikat. Reason? + ve dadah. Perkara ini sekali gus akan memberikan implikasi kepada aku . Mereka di bawah jagaan aku. Sedikit terkilan. Soalnya, terma peribadi sudah bercampur aduk. Tak faham? Lu pikir la sendiri. 

ii. Hal - hal peribadi
- life, macam biasa . SUCK! Unless kalau aku balik jumpa kawan di Kch. Or balik kampung. Sangat bosan. Tak ada idea nak interpret cam mana. Untuk mengubat hati yang lara, aku beli buku. Buku Fixi lengkap dah semua koleksi. Setiap bulan aku beli buku. Kalau aku bosan baca buku, aku bertweet, aku surf tenet yang lembab macam Kerajaan Malaysia. Oh! What a life. 

- oh ya! Aku sudah buat passport. Hurm, nak pergi mana aku tak pasti.       -mute-

- aku tengah kumpul duit buat rumah. Kawan lain sibuk nak beli kereta, aku sibuk nak buat rumah. Hahaha tak apa. Aku kan insan luar biasa. 

- single? Yesssssss! Aku masih single. * pergi mampus yang feeling aku promote diri* haha aku dah tak kisah soal berpacaran ni. Bila imbas kembali kisah dulu, aku, betapa aku bazirkan masa aku. Daripada aku sibuk kumpul jumlah pasangan, baik aku sibuk kumpul harta. Haha aku kan luar biasa? 

- Kalau ada jodoh, adalah tuh. * bunuh diri*


P/s :- Finally. Blog ini bukan blog inspirasi, blog ini juga tidak menjana pendapatan engkau. Kbai.