Monday, January 2, 2012

ERECTION!!! VICTORY!!!

 
1. Oh! Sedar tak sedar, sudah 3 entri aku post untuk kali ini. Bongga siot (^_^) à (kpop sangat kan? ). Sebelum entri ini di tulis dengan lebih panjang lagi, molek kiranya aku ucapkan sekalung aprisiasi buat teman yang taja laptop untuk aku terus gigih menulis entri blog ni. Thanx bro. Nanti aku belanja makan. I know, u love sangat makan.
 
2. Entri kali ini, ringkas.
 
3. Aku ingin mengucapkan ribuan tahniah dan terima kasih buat Pasukan Debat UiTM Sarawak kerana memenangi pertandingan Debat Piala Naib Canselor yang bertempat di UiTM Shah Alam. Tahniah! Kiranya kali ini merupakan kejayaan paling cemerlang buat UiTM Sarawak.
 
4. Bagi Kategori Bahasa Inggeris juga berjaya meloloskan diri ke peringkat akhir. Untuk Pidato, kedua – dua Kategori juga berjaya masuk ke peringkat akhir. Oh, cukup manis.
 
5. Buat Iee, Iem dan Friz , tahniah! Saya yang jauh ini tumpang gembira dengan kejayaan kalian. Itu yang kita sangat impi – impikan selama ini. Sesungguhnya aku sangat terharu (kesat air mata ). Sekalipun aku sekadar mendapat update dari panggilan telefon. Oh! Sangat bermakna.
 
6. Buat Miss Leela, ini merupakan hadiah yang paling manis buat beliau. Terima kasih miss L. banyak sangat kemajuan yang telah di buat. Hasil dari sentuhan anda. #happyending.
 
7. Sehari selepas mengetahui kejayaan Pasukan Debat UiTM Sarawak, sekali lagi aku mengalirkan air mata. Bila aku flash back apa yang berlaku, jerih pedih tawa ceria, hidup mati ahli kelab  debat. Aku berasa sangat bangga, aku sebahagian daripada sketsa itu.
 
8. Air mata ini semakin laju mengalir, bila mengenangkan apa yang akan terjadi pada masa depan.  Ya Tuhan ku, mampukah mereka menghadapi cabaran hari esok tanpa seorang pemimpin yang berkaliber seperti Miss L?
 
9. Tetapi, tidak pula untuk aku menafikan kekuatan dan kemampuan adik – adik. Tidak sama sekali. Cuma terkadang, terdetik dan akan terasa kekosongan, tempat bergantung dan kekangan yang tidak pernah kita jangka. Oh! Adik - adik sekalian, tabahlah.
 
10. Jauh di sudut hati, aku berasa sangat rindu untuk mendampingi mereka dengan lebih rapat. Sama seperti dahulu. Mereka cinta mati ku.
 
11. Life must go on. Bye! I love all o you kids!
 
 
p/s – tika sekarang, rasa sebak itu kekal ada. Sob. Sob. Sob..... uwaaaaa!

ENTRI GERSANG SKALA 7

 
1. Oh! Berkesempatan menjengah internet, ada baiknya untuk aku menaip seberapa banyak entri yang aku suka sebagai back-up entri yang aku tak pernah update selama ini. Bukan apa, jarang sangat jumpa internet, semenjak berkerja sebagai  Peladang Gagah (kata abang Zarul) ni.
 
2. Kenyalang Debate Open 2011, inilah yang aku ingin catitan. Ya, sedikit lewat untuk aku menulis entri  berkaitan dengan KDO2011 ni. Sebab, tak ada internet. kalau ada pun paling laju pun GPRS. Pukimak kan? *angguk kepala* #nuya.
 
3. Syabas buat Unit Debat UiTM cawangan Samarahan atas kejayaan menganjurkan satu pertandingan peringkat world varsity. Satu kemajuan yang sangat memberansangkan, jika di bandingkan pada kali pertama KDO dianjurkan. Terima kasih buat university yang  hadir bagi menyokong aktiviti kami (kami?) . Terutamanya yang dari luar Negara. Gigih uol kan ? gitu.
 
4. Tahniah juga buat pasukan UNIVERSITI TEKNOLOGI PETRONAS atas kemenangan. Tambah manis apabila kemenangan tersebut diapit dengan Johan Liga. Tahniah juga buat yang menyokong KDO. Abg Zarul, abg Boonzai, Junny dan yang sewaktu dengan nya. Terima kasih tidak terhingga.
 
5. Tetapi, ucapan terima kasih yang paling bermakna adalah khas buat comitee yang bertungkus lumus berkerja siang dan malam bagi menjayakan program tersebut. Tanpa kalian, sememangnya KDO2011 tidak akan berjaya.
 
6. Buat Miss L, ini merupakan satu kejayaan paling manis buat anda. Tahun ini juga merupakan tahun yang paling manis buat kelab Debat UiTM samarahan. Tanpa Miss L, siapalah Kelab Debat UiTM Samarahan. I mean it.  
 
7. Selaku pemerhati (over mak ayam!) , sepanjang perjalanan program ini, aku sangat berpuas hati dengan kelancaran aktiviti ini. Tipulah kalau tidak ada salah silap dan kurang. Tipu. Ada, tapi dalam keadaan yang boleh di maafkan.
 
8. Buat Pasukan Debat UiTM Samarahan yang bertanding, tahniah juga di ucapkan. Kalian telah menunjukkan kemajuan yang sangat memberansangkan. Sangat membanggakan. Kalian berdebat, kalian juga hadir sebagai komitee. Terharu.
 
9. Berjumpa dengan pelapis debat UiTM Samarahan, memberikan nafas baru buat saya. Lega. Terharu. Bangga. Terima kasih Miss L, terima kasih Iee.  Kerana kalian banyak memberikan sumbangan dalam dunia debat ini. Kejayaan demi kejayaan yang kalian peroleh.
 
10. Dengan kesempatan i ni, mohon maaf andai kehadiran saya semasa berlansungnya KDO2011 sedikit sebanyak menganggu perjalanan aktiviti kalian. Terima kasih atas layanan kalian. Kalian semua sangat baik. J
 
11. Sekali lagi terima kasih.


P/s - post ini tahun lepas sebenarnya. Lewat, ( tak ada masa ). Pecut **
 

SAYA BENCI MENJADI DEWASA

 
1. Maaf, lama tidak menjengah blog ini. Kian sepi. Ahhh! Mana tidaknya, sekarang ini aku rasa sedikit curang, al-maklumlah sudah ada Twitter. Lagi senang dan mudah. Jauh lebih baik dari Facebook. Mahupun Blogger.  #Eh
 
2. Ada beberapa perkara yang sejak kebelakangan ini , mendorong aku untuk menukilkan sepatah dua perkara di laman blog ini. (ini bermakna perkara yang ingin dinukilkan itu  panjang dan berjela – jela dan tak boleh ditulis di laman Twitter. (140 askara) )
 
3. Derita dan pedih bekerja menyebabkan aku sedar, betapa payah untuk menjadi dewasa (mula dah ). Ya, banyak tanggungan. Banyak juga cabaran yang menyebabkan aku terpaksa bertarung dengan diri sendiri, melawan perasaan. Adakah aku sememangnya lemah ? kenapa aku selalu memberontak?  Kenapa aku sudah tidak seceria dahulu? atau Layakkah aku di tempatkan disini ? #self conflict #
 
4. Jenuh untuk aku melontarkan segala persoalan. Sehingga pada satu saat, aku bertanya kembali : bersediakah aku melangkah kealam pekerjaan ini ? adakah keputusan untuk aku TERPAKSA terus bekerja itu satu kesilapan? . ahh, persetankan keputusan ini.  #regret#
 
5. Sekarang saat aku kena pada situasi sebegini, aku mula rasa sangsi. Aku keliru pada kehendak diri sendiri dan kehendak yang lain. Betullah kata orang, “perkara yang paling susah di buat dalam hidup ini adalah membuat keputusan” . # realising #
 
6. Oh ! kenapa aku harus begini. Kenapa semua orang tidak pernah sedar akan apa yang terbuku dihati ini? Tidak! Tidak boleh salahkan semua orang, (i mean..... semualah! )
 
7. Ahh ! biarkan blog ini tergantung. Malas akau nak tulis lagi. Ok bai!
  
P/S  Cinta Matiku : keluarga bahagia, tidur, teman debat, shopping, duit dalam akaun bank aku tidak pernah kurang, konsisten 6 angka tiap masa. Biarpun di ambil saban hari.