Monday, June 7, 2010

hari gawai dayak 2010 - sedih.

1.
hi semua. sekitar jam 5.30am remy bangun. semata - mata nak online.gigih kan? (tepuk tangan) whooohoo! sekadar entri ringkas kali ini regarding gawai dayak 2010. hurm.

2.
pada 30hb remy n kawan lama remy aka girl next door(literally) balik sama. menjanjikan kegembiraan sempena gawak Dayak. almaklum la hari gawai. semua orang sepatut nya bergembira. ditambah lagi sambutan mesra dari orang jauh yang jarang datang ke kampung.

3.
kegembiraan ini bertambah - tambah apabila di mangkinkan bahawa sepupu sepapat akan datang. wah! meriah ni.(yakin). tiba sahaja di rumah, remy melihat ibu sibuk membuat kuih - muih. timbul rasa cemburu dalam hati. berbisik ; 'esok remy akan tunjukkan kepandaian remy. awas ye bu..!' haha.

4.
itu sekadar gambaran kegembiraan. situasi yang di harap kan tidak berapa menjadi. banyak kisah sedih berlaku. peristiwa berdarah juga berlaku (gittew) .

5.
malam 30hb. sekitar 8.00pm adik ku kena belasah. berdarah . banyak luka nya. timbul persoalan , siapa yang membelasah nya? hurm.. adik ku tak tahu. (dalam keadaan mabuk). kesian. pada remy, amat mengecewakan andai gawai di cemari oleh darah. sangat sedih . sebagai abg, remy rasa tak perlu untuk mencampuri urusan dengan mendalam. remy serah kan pada ibu n bapa remy . mereka lebih mahir. kesian adik remy. 5 bahagian luka di muka.

6.
kesan dari itu juga, beliau menghadapi masalah sukar kencing. pernah kencing berdarah. kesian. 5 hari makan bubur jew.

7.
paling mengerikan lagi apabila sepupu ayah.(gengster) datang nak balas dendam bagi pihak adik remy. sebuah van datang, pelbagai senjata yang di bawa. lutut remy bergegar. sangat takut. semua besar - besar belaka. kalau boleh remy tak nak meneruskan pergaduhan ini berlaku. sangat ngeri. timbul juga perasaan gembira(sedikit) rupa nya remy ada banyak keluarga gengster. hahaha.

8.
tidak lengkap dengan adik remy yang kena belasah, pada 2hb pula ibu remy dan adik remy( yang kena belasah ) kemalangan di jalan raya. kereta remuk. tapi nasib baik mereka berdua tak apa - apa. hurm.

9.
sangat sedih gawai kali ini. tak tau nak xplain macam mana. sedih la.


p/s - sedih.