Thursday, March 18, 2010

mingguan rayme. chalachal mingguan malaysia.

Hi. Gud morning lovely bicthes. :)


Agak lama juga tidak membuka blog ini. Tak apa. Tak penting. Wee~ kali ini, remy ingin kongsikan dengan kalian semua, apa yang terjadi minggu ini. Situasi yang penuh dengan kitaran negative. Tidak pernah menghalalkan remy untuk tersenyum. (propa). Ada sedikit.
Oleh kerana hari ini hari jumaat, maka , remy suka menggilirkan cerita dengan hari. Ya.


Love.love.love.love.love.love.love.love.love.love.love.love.love.love.love.love.love.love.


ISNIN.

Hari isnin sebenar nya remy tidak ada kelas. Sebagai seorang yang mengamalkan campus life, perkara ini merupakan perkara yang amat menggembirakan hati dan perasaan mereka. Boleh tidur sampai malam balik, main game, maksiat dating dengan boyfriend /girlfriend, dan bermacam – macam ragam lagi. Tak apa. Terpulang dengan mereka untuk megisi kekosongan hari tak ada kuliah macam mana. Kan?

Tetapi tidak bagi remy. remy sakit perut. Sangat. Sepanjang hari Isnin lansung tak dapat buat apa. Asyik nak berak ke toilet saja. Remy tak suka perkara ni. Sekian lama menahan sakit, baru terfikir tentang apa yang di makan malam tadi. Oh tidak! Remy makan satay. (elemen punca). Kira – kira petang tu baru la perut ok sedikit. Isnin pun berlalu. Alkisah sakit perut.


Love.love.love.love.love.love.love.love.love.love.love.love.love.love.love.love.love.love.

SELASA.

Sebenar nya pada malam isnin, remy text mr. M. ‘tolong pulangkan pass year test engine kat remy esok keyh J’. Literally macam nie la text yang remy hantar. No. telefon dia tak perlu di mention kat sini kan? Haha. Ok. The next day (selasa) ada kelas. Turun lah ke kelas, dengan wajah ceria. Ala2 Paris Hilton dapat boyfriend baru. Tayang sana – sini. Geli!. Sampai saja di kelas, remy tagih balik pass year test tuh. Begini conversation nya.


Mr. M ; m .rayme lala hensem +comel : r

R ; babe, mne past year remy?

Mr. M ; aduh remy, aku x jumpa la kat mne. Bukan kah dah bagi kat ko ekh?

R ; tak r.. Mr. M kan da janji yang nak bagi malam tuh, tapi Mr. M tak datang pun..(intonasi sedih)

Mr. M ; Mr. M tak jumpa la…(muka bersalah)

R ; erm…. Tak pe la. Mike cari dulu.. nanti kalau dah jumpa bagi a.s.a.p keyh! (muka senyum propa)

Mr. M ; aha. ..


Lebih kurang begitu. Hym. Kalian semua, perkara seperti ini boleh menyebab kan ilmu mencarut yang remy tuntut dari memana ‘sifu’ boleh terhambur secara semula jadi. Secara rasional nya, orang lain pun akan marah. Tahap mana, tak kisah . terpulang.

Isu nya ;

tanggungjawab. - kalau kita dah pinjam barang orang tuh, pandai2 la hantar keyh. Jaga seelok nya. Kalau mengadu hilang. So what? Problem remy? bukan kan? Tak perlu nak buat muka bersalah and what so ever. Jangan bazirkan tenaga. Baik simpan tenaga tuh tuk mencari pass year test. Ianya amat penting. Remy tak belajar lagi. Engine. Subjek yang memerlukan remy pulas otak berganda – ganda dari biasa. Please. Don’t take this for granted. K.

malam selasa masih lagi risau dengan pass year test hilang. Waaaa.


Love.love.love.love.love.love.love.love.love.love.love.love.love.love.love.love.love.love.

RABU.

Pada hari rabu, satu jew kelas. Kehadiran arahan dari paul sedia di nanti. Kali ini, di suruh faks surat jemputan KENYALANG DEBATE OPEN. Remy mula risau. Sangat risau. Terbayang wajah abang Zarul, wajah abang Mont. Dan sebagai nya. Dengan hati yang berat, remy dan ABDULWAHIDUZAMAN pergi ke HEP untuk faks. Bukan satu atau dua. Tetapi lebih 40 IPTA /S perlu di hantar. Ini bukan main – main. Banyak. Sangat. Serius. Dah la ada satu sahaja mesin faks yang berfungsi. Aduh. Ini melambatkan kerja dan segala nya. Dalam hati meluap – luap juga. Tapi cubaan untuk bersabar perlu. Sekadar mencuba. Haha. Sabar remy.

Analisis faks

Berjaya di faks ; 24

Belum di faks ; > 20

Nombor faks salah : 9

Yang nombor 9 ini akan memberikan bebanan sangat. Terpaksa mencari nombor mereka lagi. Aduh. Susah. Tak suka. Huh! Benci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Love.love.love.love.love.love.love.love.love.love.love.love.love.love.love.love.love.love.

KHAMIS.

Kelmarin. Test AGRICULTURE ENGINEERING. TEST 1. Remy sekadar berdoa agar Tuhan memberi ruang agar remy dapat menjawab soalan dengan baik. Remy sangat takut. Sangat X10 takut. Please. Test mengambil masa selama 2 jam itu pun tamat. Remy sedih. Tak dapat buat. Isunya bukan LULUS atau GAGAL. Tapi ada MARKAH atau TIDAK. Wee. . . bengong2. Transmission system, 12 markah, remy tinggalkan begitu sahaja. Bukan kerana remy tak tahu. Tapi remy tak perasan chapter tu masuk. Haish! Kenapa perlu begitu? Entah. Silap remy.

Hari ini juga remy menyaksikan drama telah bermula. Isu nya dieksploitasi. Demi kepentingan sendiri. Selfish. Secara jujur nya, remy tak suka mereka yang suka membuat perkara begitu terhadap orang yang sangat baik dengan mereka. benar lah ; wang ringgit boleh di cari, persahabatan .. entah dimana kita jumpa lagi. Remy tak suka bermain dengan isu di guna mempergunakan orang. Tapi begitu lah hidup. Jauh di sudut hati jahat remy mendoakan agar mereka mendapat balasan yang sama. Baru mereka sedar akan perbuatan mereka boleh menyebabkan orang lain merana. Ini serius.


Love.love.love.love.love.love.love.love.love.love.love.love.love.love.love.love.love.love.

JUMAAT.

Hari ini hari jumaat. Cuaca pagi mendung. Hari ini bersama ABDULWAHIDUUZAMAN sekali lagi buat kerja. Sambung faks surat.

Doakan ada keceriaan hari ini. Buat kalian tercinta. Sayang anda semua. Ikhlas dari hati.


Love.love.love.love.love.love.love.love.love.love.love.love.love.love.love.love.love.love.
p/s - remy serius. p.e.a.c.e