Thursday, October 18, 2012

TaTOO


INTRO
(Muka Bengis)
Menyerap semangat perjuangan Rentap….. (gitu)

Elopps! 
Sebenar nya aku teringin nak bertatoo. Nampak la ciri-ciri Iban tu sikit (glup!) bukan apa, selama ini ramai yang ingat aku Melayu. So, dengan adanya tattoo nanti, mudahlah orang mengenali diri ini. -->(statement minta  tikam dengan tombak.)
Kalau tak silap, bagi masyarakat Iban, pemilihan tattoo sangat penting. Kalau badan tak dapat hold tattoo tu, badan akan rasa sakit dantidak selesa.  

cool kan? 

Step pertama yang perlu aku lakukan ialah, SAVING. Maka gigih la aku melacur sana-sini mencari rezeki yang halal untuk me- natoo badan aku. Heh! Lain la kalau gaji aku sama dengan gaji Najib tak apa jugekk. . haha.

Ohh! Tak sabar nak buat taooo! 




Terjumpa gambar ini. Baru sedar, dulu masyarakat Iban ada alphabet tersendiri. (apa kaitan gambar ni dengan tatoo? moink. #major


1 comment:

zuno said...

haha..cara nk elak ingat kau org melayu..tapi sakit kan bertatu tu..x berani la..sakit sangat..